top of page

OM SLUMRA

FRIDA RÅNGTELL, PhD

Sömnexpert, föreläsare, vetenskaplig rådgivare, utbildare

www.linkedin.com/in/frida-rangtell-phd/

När jag tänker tillbaka till min barndoms nätter, så minns jag dem med en skräckblandad förtjusning. Mardrömmar blandades med klardrömmar, en rädsla för mörkrets skuggor, där ensamhet var det största hotet. Vad händer när jag sluter ögonen och släpper kontrollen över den "verkliga" världen? Kvällar när jag inte ville gå och lägga mig, mornar när jag inte ville gå upp. Fear of missing out.

Men också en fascination – hur kan min hjärna skapa sådana fantastiska, levande och färgstarka upplevelser varje natt?

Många år senare pluggade jag biomedicin på Uppsala universitet och mina dagar upptogs av försök att klura ut vad som skulle bli min framtid, vad jag ville forska om. Plötsligt stod den där – sömnen. En föreläsning om sömn fick mig att inse att det här är faktiskt ett ämne som man kan forska på. Och med det så var jag fast.

Ett forskningsprojekt i Boston – en doktorsavhandling om sömn och minne vid Uppsala Universitet – otaliga konferenser och kurser – fortfarande med passionerad fascination för detta mystiska och mytomspunna beteende som vi envisas med varje natt och som får oss att må så dåligt när den inte funkar.

 

Mitt mål med Slumra är att ta mina kunskaper och sprida vad jag lärt mig från forskningen, med förhoppningen att hjälpa andra att göra upp med sina nattspöken.

– Frida Rångtell, PhD

Grundare av Slumra of Sweden AB

DSC_6834.jpg

SLUMRAs FILOSOFI

Slumra bygger på tre ledord: Kunskap, hållbarhet och jämlikhet.

Vetenskapligt baserad kunskap: det är själva navet i verksamheten.

Hållbarhet: för jorden, djuren och naturen, och för människan. Slumra strävar alltid efter att välja de mest miljövänliga och mest giftfria alternativen. Dessutom så står hållbarhet för den mentala och fysiska hållbarheten – en god relation till sömn och en hälsosam livsstil ger större hållbarhet.

Jämlikhet: Slumra strävar efter att alla i samhället ska ha lika möjligheter till en god natts sömn – ung som gammal, kvinna som man, rik som fattig, du som bor i staden och du som bor på landet.

bottom of page