top of page

Välkommen till Slumras Zzz-blogg!

Vad kul att du är här! Jag gissar på att du (precis som jag) är nyfiken på sömn och vad som händer när vi sover?


Kanske somnar du som en stock varje kväll och vaknar pigg som en nötkärna. Kanske njuter du så mycket av den lilla egentiden du får efter att barnen somnat att du oftast går och lägger dig lite lite för sent, och sen ångrar dig varje morgon när barnen vaknar lite lite för tidigt. Kanske jobbar du natt. Kanske går din hjärna på högvarv och försöker lösa världens alla problem när allt du vill är att slumra som en humla. Vem du än är och hur du än sover, så har vi alla en relation till sömn. Ibland är det en hälsosam relation, ibland en relation i stort behov av parterapi.

“Vem du än är och hur du än sover, så har vi alla en relation till sömn. Ibland är det en hälsosam relation, ibland en relation i stort behov av parterapi.”

Själv har jag en lite annorlunda relation till sömn än de flesta. Sömn är inte bara något jag gör i min säng på natten – det är även mitt jobb under dagtid, trots att det ofta mer känns som en passion snarare än ett jobb. Sommaren 2019 tog jag doktorsexamen vid Uppsala universitet med avhandlingen ”If only I could sleep, maybe I could remember”. Som titeln antyder så handlade mina forskningsstudier bland annat om sömn och kopplingen till minne. Men jag har också forskat om bl.a. skärmars påverkan på hur vi sover. Läs mer om mig och min forskning under "Om Slumra" och i Kunskapsportalen.

Idag vill jag ta mina kunskaper och dela med mig av dem! Jag vill öka kunskapen om sömn i samhället och visa vilka fascinerande saker som händer när vi slumrar. Och samtidigt bidra till att ge fler chansen att sova bättre. Läs mer om några av de sätt som Slumra jobbar för en bättre sömnhälsa under "Tjänster".

Sömn är något som har intresserat mänskligheten genom historien. Trots det så finns det idag, år 2020, många olösta sömngåtor kvar att utforska. Häng med på resan med Slumras Zzz-blogg, så löser vi dem tillsammans!


댓글


bottom of page