top of page

Förälskelsens slummer

Jag sluter ögonen. Tänker på den där personen som jag drömmer om i hemlighet. Något han sa som fick mig att skratta. Jag fylls av en varm känsla. Är det någon som står med ett stort sugrör nere i en mugg med vatten och blåser bubblor i min mage? Bubblorna bubblar upp genom bröstkorgen och når halsen. Ett hämningslöst leende sprider sig över mina läppar, ett okontrollerbart litet fniss bubblar ut. Jag vänder mig om så att ingen ska se.

"Sömnen i sig kan även det vara en social företeelse som skapar ökad känsla av anknytning."

Jag tänker på honom innan jag somnar. När jag vaknar till under natten. Det första jag tänker på på morgonen. Längtan. Hopp. Förtvivlan. Duger jag verkligen till? Är det ömsesidigt? Vad händer nu? Kärlek är en berg-och-dalbana av alla tänkbara känslor, helst hopblandade i någon slags man-tager-vad-man-haver-soppa. Som allt annat i vårt liv så kan det påverka vår sömn. Förälskel